Η Λάρυμνα είναι παραθαλάσσιος οικισμός, βρίσκεται στα παράλια του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, στον ομώνυμο «όρμο της Λάρυμνας» ή Λάρμες.
Κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι η γύρω περιοχή αποτελεί το μεγαλύτερο μεταλλευτικό εξορυκτικό κέντρο σιδήρου – νικελίου της Ελλάδας[2] και έτσι ο οικισμός εφάπτεται με το εργοστάσιο μεταλλουργίας ΛΑΡΚΟ.
Tο αλιευτικό καταφύγιο διαθέτει την δυναμικότητα, όπου κατανέμεται ως εξής:5 θέσεις Επαγγελματικών Σκαφών, 33 θέσεις Ερασιτεχνικών Σκαφών & 3 θέσεις Έκτακτης Ανάγκης.

Ιστορία
Η Λάρυμνα ήταν η ανατολικότερη πόλη της Οπουντίας Λοκρίδας στη θέση της σημερινής Λάρυμνας (Καστρί). Η συμβολή της στην ανάπτυξη του αρχαίου Ελληνικού κόσμου, λόγω της γεωγραφικής της θέσης υπήρξε σπουδαία. Πόλη εμπορική, πλούσια και καλά οχυρωμένη με τείχος χτισμένο με πολυγωνικούς και τετράγωνους ογκόλιθους. Άξια λόγου ήταν τα πολλά και μεγάλα οικοδομήματα με ιδιαίτερο οικοδόμημα τον ναό του Διονύσου με το άγαλμά του. Τη βόρεια πλευρά του λιμανιού της την ένωνε μια μεγάλη τρίτοξη γέφυρα με την απέναντι χερσόνησο. Το στόμιο του λιμανιού έκλεινε με αλυσίδα για να επισημαίνεται η πλημμυρίδα και η άμπωτη του Ευρίπου.
Με βάση τις ιστορικές πηγές το 225 π. Χ. ο Αντίγονος ο Δώσων παρέμεινε στα πλοία του όταν αυτά κάθισαν στον πυθμένα της θάλασσα, κοντά στο λιμάνι της Λάρυμνας, έως ότου σχηματιστεί η πλημμυρίδα.
Το 85 π. Χ. η πόλη καταστράφηκε από τον Ρωμαίο Σύλλα γιατί συμμετείχε στην επανάσταση ενάντια στους Ρωμαίους μαζί με την πόλη των Αλών.
Σύγχρονες Υποδομές, Ασφαλή Λιμάνια!
Λιμάνια:
Καρδιά της Φθιωτικής Ανάπτυξης
Πύλη Ανάπτυξης προς τα Νησιά